Nature's Power

Waarom het omarmen van negatieve emoties essentieel is voor het succesvol toepassen van “de wet van aantrekking”

De Wet van Aantrekking, of kortweg LoA, is het concept van “like attracts like”. Dit wordt gebruikt in termen van emoties – als je je goed voelt over het zijn, doen of hebben van iets, dan ben je er een “match” voor en zal het verschijnen (manifesteren) in je realiteit.

Dus dit betekent dat als je gewoon een tijdje heel positief denkt over wat je wilt, het naar je toe zal komen, maar als je er negatieve gedachten over hebt, dan zal het nooit komen, toch? je gaat al snel denken dat je dus continu in een High Vibe moet zitten om te manifesteren wat je wilt….maar het continu zitten in een high vibe is onmogelijk en een illusie. Als mens heb je emoties en negatieve emoties helpen ons juist onze beperkende geloofsovertuigingen op te ruimen…en helpen ons te groeien…

De veelgemaakte beginnersfout wanneer je bewust aan de slag gaat met de LoA (en eentje die ik persoonlijk bijna een jaar lang had) is dat je je alleen maar gelukkig mag voelen, anders krijg je nooit wat je wilt. Hoewel het zeker van groot belang is om je het merendeel van de tijd goed te voelen en daardoor mooie dingen meer en vaker naar je toe laat komen, zijn negatieve emoties in feite ook een essentieel onderdeel van manifesteren.

Wat zijn negatieve emoties dan?

Negatieve emoties zijn gewoon de gevoelens die je ervaart die je laten zien dat je beperkende geloofsovertuigingen hebt over waarom je niet kunt hebben wat je wilt. Ze laten je zien dat er nog weerstand is naar het vertrouwen te hebben dat wat je wenst zich ook daadwerkelijk zal manifesteren.

Je voelt je verdrietig omdat je denkt dat je niet kunt hebben wat je wilt. Je voelt je boos omdat je het oneerlijk vindt dat je niet kunt hebben wat je wilt.

Negatieve emoties is feedback vanuit je innerlijke wereld dat er nog steeds weerstand is en je niet gelooft dat je echt krijgt wat je wilt.

Positief denken over iets waar je weinig weerstand tegen hebt, kan meestal prima werken, maar als je een angst hebt die diepgeworteld is, zal het proberen je negatieve emoties weg te duwen door gewoon “positief te denken” zonder ze eerst te erkennen, en die je eigenlijk stagneren in je proces dat te krijgen wat je wilt.

Dit is de reden waarom de “grote” doelen voor ons (of het nu geld, gezondheid schoonheid, liefde, enz.) is, een eeuwigheid lijken te duren voordat we ze in realiteit manifesteren. Het is omdat er meer diepgewortelde weerstand is die moet worden opgeruimd om je goed genoeg te voelen over het onderwerp waardoor het naar je toe kan komen.

Dus hoe kom ik van mijn negatieve emoties af als “positief denken” niet werkt?

Er zijn veel technieken om je te helpen je beperkende overtuigingen op te ruimen (en ik zal meer aan deze blog toevoegen naarmate de tijd vordert), maar de belangrijkste techniek waar ze allemaal op terugkomen, is om jezelf toe te staan je negatieve emoties volledig te voelen.

En ik bedoel, voel het volledig en druk het uit – huil hysterisch, uit woede & frustratie..schop tegen wat kussens..gooi met iets.. doe wat je voelt wat opluchting zal geven. Het is wel handig en aan te raden om dit emotionele releasewerk privé te doen. De meeste mensen voelen zich ongemakkelijk bij de uitingen van emoties van anderen en kunnen proberen je te laten stoppen of je zult jezelf ongemakkelijk voelen en proberen jezelf te stoppen. Doe dit alleen, waar mogelijk.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, trek je niet meer “slechte vibes” naar jezelf toe of distantieer je jezelf verder van je verlangens door dit te doen. Je erkent en laat gewoon los wat er al in je zit. Je laat het geloof los door het te eren en het toestemming te geven om zichzelf te laten zien, in plaats van je ertegen te verzetten en deze gevoelens proberen weg te stoppen…wanneer je jezelf toestaat de negatieve gevoelens te laten zijn en los te laten geef je jezelf een kans om ze te laten genezen.

Hoe weet ik of ik mijn beperkende overtuiging heb losgelaten?

Eenvoudig – ga terug naar het visualiseren van je wens/ doel en merk op hoe het voelt. Als het goed en opwindend voelt – geweldig! Je hebt alles of het merendeel van die angsten losgelaten. Als je je nog steeds een beetje mwahhh voelt, of misschien iets beter maar niet 100% opgewonden, is dat oké – je hebt nog steeds een aantal van die angsten losgelaten, maar er zitten er nog een aantal wat dieper geworteld en heb je nog een paar lagen te gaan.

En eerlijk is eerlijk dat de “grote” doelen – grote wensen (Geld, liefde, gezondheid etc) voor ons vaak meerdere lagen van beperkende overtuigingen hebben die we moeten loslaten omdat we ze als “grote” doelen beschouwen. Daarom manifesteren we de kleine vanzelfsprekende dingen…dingen waarvan we verwachten dat ze gemakkelijk komen sneller en met meer gemak.

Dus het is echt oké als je het niet onmiddellijk manifesteert – het is allemaal een onderdeel van het proces dat elk mens in een of andere vorm moet doormaken. Beslis gewoon voor jezelf dat alles wat je doet je helpt om je doelen te bereiken, en dat je uiteindelijk zult krijgen wat je wilt, en je zult merken dat je een beetje ontspant over alles waardoor het makkelijker naar je toe zal komen. 🧡