Nature's Power

Waarom de Wet van Aantrekking (nog) niet werkt voor jou

Dit is een Blog op aanvraag: Waarom werkt de Law of Attraction niet voor mij?

Dit is een veelgestelde vraag die met name vaak in het hoofd spookt van mensen die nog niet zo lang begonnen zijn met het toepassen van de Wet van Aantrekking.

Een veel voorkomende fout is dat mensen het te snel opgeven. Dat als ze eenmaal iets gewenst hebben en als ze er maar vaak genoeg positief over praten dat het dan ook gemanifesteerd wordt in hun realiteit. En als dat dan niet binnen een bepaalde tijd gebeurt is er vaak teleurstelling en geven ze het op.

Let wel dat als je echt succesvol wilt worden met de Law of Attraction en je daadwerkelijk de realiteit wilt creëren waarvan je droomt dan zul je echt toegewijd moeten zijn en het willen implementeren in je dagelijkse leefstijl.

Het effectief in de praktijk brengen van de wet van aantrekking vereist duidelijkheid, intentie en zelfontdekking. Het is niet iets eenmaligs dat je doet zodat op magische wijze alles vanzelf verandert; het is een complete mentaliteitsverandering die jouw dagelijkse aandacht vereist. Het is een proces van vallen en opstaan, zeker in het begin maar als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, dan heb je echt GOUD in handen. 

Vergeet niet dat de reis naar het bereiken van je doelen zelden soepel verloopt. Er zullen onderweg ups en downs zijn en je moet je aanpak misschien meerdere keren aanpassen voordat je eindelijk slaagt.

Maar met elke stap die je zet, elke uitdaging die je tegenkomt en elk obstakel dat je overwint, word je sterker, vastberadener en dichter bij het leven dat je echt wilt, waar je echt van droomt.

Dus blijf doorgaan, hoe moeilijk of eng het soms ook lijkt, en je zult je doelen in een mum van tijd bereiken!

Onderstaande een aantal veel voorkomende valkuilen die ervoor zorgen dat de Law of Attraction (nog) niet werkt voor jou:

We gaan de meest voorkomende redenen bespreken waarom de wet van aantrekking (nog) niet voor jou werkt en hoe je deze kunt oplossen!

Op die manier kun je gaan beginnen met het ontvangen van alle leuke, verbazingwekkende dingen waar je naar verlangt en die je verdient in je leven.

Laten we eerst kort nog even bespreken wat de Wet van Aantrekking is.

De Wet van Aantrekking stelt dat je in je leven alles zult aantrekken waar je je op richt.
De theorie achter de Wet van Aantrekking is het fundamentele concept van “like attracts like”. Welke energie en aandacht je ook in het Universum steekt, zal naar je terug komen.

Is het je ooit opgevallen dat wanneer je een slechte dag hebt, dingen gewoon de ene na de andere fout lijken te gaan? Dit is een goed voorbeeld van de wet van aantrekking in beweging. Wanneer je negatieve energie ervaart en dus uitstraalt, zul je resultaten aantrekken die overeenkomen met die lage energie/ frequentie.

Maar hetzelfde concept is van toepassing op positieve energie. Wanneer je positieve energie het Universum in stuurt, zul je zeker positieve resultaten in je leven aantrekken.

Hoe werkt de wet van aantrekking?
Het Universum reageert altijd op jouw energie, je trillingsfreuentie – of je je er nu bewust van bent of niet.

Zonder uitzondering zal het Universum ons ervaringen en uitkomsten leveren die overeenkomen met onze trillingsfrequentie. Het is dus belangrijk om je te allen tijde bewust te zijn van je gedachten en emoties, zodat je je realiteit kunt co-creëren met het Universum.

Wanneer je low-vibe energie het universum in stuurt, zul je negatieve resultaten aantrekken. Maar wanneer je high-vibe energie het Universum in stuurt, zul je de resultaten aantrekken die je wenst.

Wellicht ben je al een tijdje bezig met je te verdiepen in de Wet van Aantrekking maar lukt het manifesteren van dingen die jij in jouw realiteit wenst nog niet echt. Hieronder de meest voorkomende oorzaken waarom de Wet van Aantrekking nog niet in jouw voordeel lijkt te werken.

  • Je hebt beperkende overtuigingen

Een beperkende overtuiging is een overtuiging die ons leven op de een of andere manier beperkt.
Deze overtuigingen worden door onszelf gecreëerd als gevolg van onze levenservaringen en we houden ze onbewust vast.
Deze beperkende overtuigingen kunnen je ervan weerhouden om te manifesteren wat je wilt, omdat ze kunnen vechten tegen precies datgene wat je in je leven probeert aan te trekken.

Je zult bijvoorbeeld nooit in staat zijn om een leven van financiële vrijheid te manifesteren als je vasthoudt aan de overtuiging dat je alleen geld kunt verdienen als je maar hard en veel genoeg werkt. Om geld te hebben zul jij dus ook hard en veel moeten werken omdat dit je geloofs overtuiging is. Denk je echter dat geld in op veel verschillende manieren en in verschillende vormen makkelijk naar je toe kan stromen dan zal dat ook je ervaring zijn met geld in je realiteit. Er zijn gelukkig veel verschillende manieren om beperkende geloofs overtuigingen te transformeren. Op mijn website vind je hierover veel info.

  • Je bent niet consequent

Om succesvol te creëren & manifesteren met de Wet van Aantrekking betekent dit zoals eerder aangegeven van jou je dagelijkse toewijding. In het begin zul je er iets langer mee bezig zijn maar naarmate je kennis en het in de praktijk brengen ervan toeneemt zul je het als vanzelf kunnen toepassen.
De sleutel tot het benutten van de Wet van Aantrekking voor manifestatie is duidelijkheid. Je moet een duidelijk, specifiek beeld hebben van wat je probeert te manifesteren en daarbij het geloof hebben dat je dat ook kunt hebben.
Als je te veel dingen tegelijk probeert te manifesteren, zal je energie overal zijn en kun je uiteindelijk geen van hen manifesteren.
In plaats daarvan moet je je energie richten en één ding tegelijk verlangen. Op die manier zul je gemakkelijk de tekenen en begeleiding van het Universum oppikken.

  • Je bent bang voor de toekomst

Tijdens het manifestatieproces is het gemakkelijk om de gewoonte te krijgen om je zorgen te maken over de toekomst.
Dit is een grote no-no bij het beoefenen van de Wet van Aantrekking, omdat zorgen een emotie met een lage frequentie is die ons afsnijdt van de aanwezigheid van het Universum met een hoge frequentie. Dit zorgt ervoor dat we uit de pas lopen met het Universum, zodat we het contact met de Universele leiding verliezen.
Lees deze blogpost om meer te weten te komen over hoe gedachten en emoties onze vibratie beïnvloeden en hoe je jezelf uit een emotionele neerwaartse spiraal kunt halen.

  • Je Twijfelt

Veel mensen zijn sceptisch over de Wet van Aantrekking en manifestatie, maar proberen het uit omdat het geen kwaad kan om het te proberen.
Hoewel dit kan kloppen, is de onderliggende gedachte met welke gewerkt wordt niet goed en eentje van twijfel. “”Het zal wel te mooi zijn om waar te zijn maar ik verlies niks met het uitproberen ervan””. Twijfel is een andere emotie die negatieve energie naar het universum stuurt volgens de Emotionele Begeleidingsschaal.

Als je echt wilt manifesteren wat je wilt, is het belangrijk om je perspectief proactief te verschuiven van een plaats van twijfel naar een plaats van geloof.

  • Je onderneemt geen actie

Onthoud altijd dat de Wet van Aantrekking en manifestatie een daad van co-creatie met het Universum is.
Het Universum zal niet alleen op magische wijze al je dromen waarmaken, jij zult het (emotionele – mentale) werk moeten doen.
We kunnen nog zoveel actie ondernemen, maar wanneer we emotioneel op een lage frequentie zitten zullen al je acties geen enkele zin hebben en je wellicht nog verder van je doel af brengen. Wanneer je gerichte actie neemt (actie vanuit intuïtie en wanneer je voelt dat je in een hoog trillende emotie zit zoals vreugde, liefde of waardering) liggen je acties op 1 lijn met die van het universum en zullen ze je helpen hetgeen te manifesteren wat je wilt.

Schrijf vanuit inspirerende actie je doelen (hetgeen je wenst te zijn, doen of hebben) op,

  • Je bent ongeduldig

De Wet van Aantrekking is niet tijdgevoelig.
Wij mensen zijn van nature hyperaware van het verstrijken van de tijd, maar tijd is irrelevant voor het universum. Wanneer je ongeduldig bent, ben je niet meer in lijn met het Universum, waardoor je manifestatiekracht afneemt.

Onthoud altijd dat het Universum zal samenspannen om je naar het hoogste goed te leiden. Doe gewoon een stap terug, chill, en laat het Universum de weg wijzen.
De sleutel tot het afstemmen van jezelf op het Universum is om jezelf toe te staan om de uitkomst volledig los te laten.
Dit is een moeilijke taak omdat we de neiging hebben om te geloven dat onze eigen plannen de beste zijn. Dit creëert een controlerende sfeer die ons afsnijdt van universele begeleiding.

Onthoud altijd dat het Universum achter je staat. Hoewel het plan van het Universum misschien niet precies is zoals je het gepland hebt, zal het je altijd veel meer, beter & mooiere dingen brengen dan alles wat je je ooit had kunnen bedenken.

  • Je zegt niet genoeg ‘ja’

Het Universum werkt op mysterieuze manieren en kansen kunnen zich plotseling voordoen.
Als je echt wilt manifesteren wat je wilt, vereist dit dat je uit je comfortzone stapt en ervoor gaat. Als je te kieskeurig bent, verwaarloos je misschien deze kansen die het Universum je heeft gegeven.
Wanneer je De Wet van Aantrekking beoefent, moet je bereid zijn om meer ja te zeggen. Zeg ja tegen die Instagram-samenwerking. Zeg ja tegen die netwerkmogelijkheid. Zeg ja tegen die uitdagende jobaanbieding en zeg ja tegen die vreemde die een gesprek met je begint.

  • Gebrek aan waardering

“Heb waardering voor wat je hebt en je zult uiteindelijk altijd meer hebben. Als je je concentreert op wat je niet hebt, zul je nooit, maar dan ook nooit genoeg hebben”
Een van de belangrijkste stappen om te manifesteren wat je wilt, is het uiten van waardering.
Elke keer dat je je waardering voor iets uitdrukt, verhoog je je trillingsfrequentie en stel je jezelf open om de liefdevolle leiding van het Universum te ontvangen.

Nog een goede tip is om elke dag een lijstje van waardering te maken waarop je een vijftal dingen schrijft waar je (en je moet het echt voelen want je kunt niet dankbaar zijn als je iets zegt of schrijft maar je emoties matchen er niet mee) echt waardering voor hebt. Het uitspreken werkt ook maar door het op te schrijven vertienvoudig je de kracht.

Hopelijk helpt deze blog jou naar het sneller manifesteren van hetgeen je wilt 😉 voor meer info & tips rondom de Wet van Aantrekking kijk gerust rond in mijn overige blogs.