Nature's Power

The law of attraction heeft een algoritme vergelijkbaar met dat van Facebook & Insta

In deze Blog ga ik je helpen begrijpen hoe de Law of Attraction werkt in een makkelijk te lezen format.

De definitie van de wet van aantrekking is in wezen dat likes likes aantrekken. We snappen dat allemaal in het algemeen, maar laten we het een beetje dieper nemen en het Facebook & Insta algoritme gebruiken om op een eenvoudige manier uit te leggen hoe het nu precies werkt.

Definitie van de wet van aantrekking en facebook

Laatst zat ik op Facebook, en merkte ik iets eigenaardigs op – in mijn voorgestelde feed was een account dat was gemaakt voor een iemand met kanker en Ik vroeg me af hoe en waarom Facebook dit aan mij liet zien/ voorstelde

Toen drong het tot me door dat het kwam omdat ik zeer betrokken was geweest bij en het verhaal volgde van een account dat hashtags kanker gebruikte in bijna elke foto.

Facebook dacht natuurlijk dat ik meer kanker wilde zien.

Ik klikte inderdaad op dat account en ging door een ander konijnenhol dat ik dagenlang niet uit mijn hoofd kon krijgen. Natuurlijk bevestigde mijn scrollen en klikken door dit account heen alleen maar aan Facebook dat ik inderdaad geïnteresseerd ben in het onderwerp kanker.

Later toen ik erover nadacht, realiseerde ik me dat dit precies de manier is waarop de wet van aantrekking (LOA) werkt. Het kenmerk dat sociale media-algoritmen en de LOA gemeen hebben, is dat ze dingen naar ons toe brengen, niet alleen op basis van hoe we ons erover voelen, maar met name op basis van hoeveel  focus we erop leggen.

Ze berekenen niet of we ze willen ervaren of niet, ze berekenen gewoon hoeveel aandacht we aan een bepaald onderwerp besteden en gaan ervan uit dat we daar meer van willen in onze ervaring.

Ik ga een aantal manieren met je delen waarop de LOA en algoritmen precies op dezelfde manier functioneren, alsook drie manieren om je “voorgestelde feed” met de LOA op te ruimen.

Wat is een algoritme?

Maar eerst, voor iedereen die niet weet wat een algoritme voor sociale media is, ga ik kort in lekentermen uitleggen (omdat ik niet supertechnisch ben) wat ze zijn.

De meeste sites hebben een algoritme om bij te houden wat je op hun sites en andere sites bekijkt. Ze doen dit zodat ze de lezerservaring van kijkers kunnen verbeteren en de verkoop kunnen verhogen.

Facebook & Insta volgen bijvoorbeeld wat je bekijkt en waar je mee bezig bent. Zelfs als je niet op “‘vind ik leuk”” of “”reageert””, kunnen ze zien wanneer je een bepaald account bekijkt. Als je het genoeg keren bekijkt, krijgt ze de aanname dat je meer gerelateerde accounts wilt zien.

Pinterest werkt op dezelfde manier: waar je ook op klikt en mee bezig bent, hun algoritmen zullen meer van hetzelfde in je feed plaatsen. Waar je langs scrolt zonder aandacht aan te besteden, wordt uit je feed verdwenen.

De algoritmen doen dit in principe door cookies op je telefoon of computer te volgen. Deze cookies vertellen de algoritmen niet of je iets echt leuk vindt of niet, alleen dat je er onlangs je aandacht op hebt gevestigd, dus het gaat ervan uit dat je er meer van wilt zien op basis van je internetactiviteit.

Drie manieren waarop het LOA lijkt op het algoritme van Instagram en Facebook

Hier zijn 3 manieren waarop de wet van aantrekking werkt, net als het algoritme van social media sites.

Waar je je aandacht op richt daar zal meer van in je leven naar voren komen of je het nu leuk vindt of niet

LOA en algoritmes zeggen overal ja op: ook als je een bepaald verhaal of onderwerp niet leuk vindt en het stoort je, als je je aandacht erop richt, sturen LOA en algoritmes meer daarvan jouw kant op.

Heb je ooit op een verhaal op Facebook geklikt en het gelezen, of geklikt om de reacties te lezen en vervolgens meer van hetzelfde in je feed gevonden? Meer politieke artikelen waar je pissig van wordt, meer trieste verhalen, meer mensen die tekeergaan over wat het huidige debat is?

Heb je ooit een website bezocht en later, als je op Facebook bent, zie je een advertentie voor diezelfde winkel in je zijbalk of in je feed? Dat is het algoritme dat aan het werk is. Volg waar je je aandacht op richt, neem aan dat je daar meer van wilt en presenteer het subtiel aan je op andere plaatsen.

Ik volgde iemand met een ervaring met kanker, dus de Facebook-algoritmen berekenden dat kanker een interesse voor mij is en dat ik me waarschijnlijk verder zou bezighouden met foto’s die met kanker zijn getagd. Het kan niet berekenen of ik het voor mezelf wil of niet, het gaat alleen af van waar ik mijn aandacht op richt.

De WET VAN AANTREKKING heeft ook mijn focus en emoties over kanker opgepikt. Ik begon meer vermeldingen van kanker om me heen op te merken in familie kringen van naasten- en tv-programma’s. De LOA stuurt me meer van waar ik me op heb gericht.

De LOA stuurt je altijd meer van waar je je aandacht op richt, goed of slecht. Ik hoorde Denzel Washington ooit in een toespraak zeggen: “Dit is een ja-universum.” Hij ging verder met te zeggen dat waar we onze aandacht ook op richten, het universum altijd  “ja” zegt.

Ik heb niet genoeg geld. Ja, je hebt niet genoeg geld.

Ik heb geen minnaar. Ja, je hebt geen minnaar.

Ik ben overvloedig. Ja, je bent overvloedig.

Ik zie alleen het beste in mensen. Ja, je ziet alleen het beste in mensen.

Alles gaat goed voor mij. Ja, alles gaat goed voor je.

Waar zeg je ja tegen? Waar geef je je aandacht aan? Wil je echt meer van dit in je “feed”, a.k.a. leven?

Wanneer je je expliciet bezighoudt met inhoud, wordt deze sneller weergegeven in uw feed

Wanneer we in onze feeds op ‘vind ik leuk’ of ‘hartje’ klikken, nemen de algoritmen onmiddellijk kennis en scannen ze op gerelateerde inhoud die in je feed wordt weergegeven terwijl je naar beneden scrolt.

Wanneer je op Instagram dubbel tikt om iemands foto leuk te vinden, worden de foto’s van die persoon opnieuw weergegeven in je feed terwijl je doorgaat met scrollen. Instagram wil je meer geven van wat het denkt dat je leuk vindt, en als je contact maakt met een bepaald account, zal het vaker in je feed verschijnen, soms meteen.

Ga nog een stap verder en becommentarieer; dit trekt pas echt de aandacht van het algoritme. Nu weet het dat je deze inhoud niet alleen interessant vindt, maar dat je ook de tijd hebt genomen om een reactie achter te laten. Je moet er echt van houden! Althans, dat denkt het algoritme.

De LOA werkt op dezelfde manier. Stel dat je de laatste tijd alleen maar aan Donald Trump hebt gedacht en hoe kwaad zijn persoonlijkheid jou maakt, en dan ervaar je dat er steeds meer en meer dingen over hem zich voortdoen in jouw realiteit. Je raakt er steeds meer en meer in betrokken en leest elk artikel wat er zich voordoet en je gaat zelfs tijd investeren in het doornemen van reacties van anderen mbt tot Donald Trump., 

Op een dag zie je een artikel over hem op Facebook en klik je op de “boze” emoji en laat je een reactie achter. Zowel het Facebook-algoritme als de LOA zeggen: “Wow – ze is veel ermee bezig , voelde sterke emotie en liet zelfs een reactie achter; ze moet van Donald Trump houden!” Laten we haar meer Donald geven.

De LOA ziet dat je je aandacht aan Donald geeft en dat je sterke emoties over hem voelt. Omdat de LOA werkt door meer van waar je je op richt naar je toe te brengen, kan het je alleen maar meer Donald en meer negatieve emoties brengen.

De hashtags (overtuigingen) die je toepast op je inhoud (leven) zullen andere mensen en ervaringen beginnen aan te trekken die gerelateerd zijn

Wanneer we hashtags toepassen op onze inhoud op sociale media, doen we dit met de bedoeling anderen aan te trekken die geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp. Hashtagging #entrepreneur zal anderen naar je account trekken die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap.

Het zal de algoritmen ook vertellen dat je gerelateerde accounts wilt zien die dezelfde hashtags gebruiken.

Vergeleken met de LOA zijn hashtags vergelijkbaar met onze overtuigingen, attitudes en emoties. Als je wakker wordt aan de verkeerde kant van het bed en gelooft “dit wordt een shitty day”, hashtag je #thisisgoingtobeashittyday en vertel je daarom de LOA om je mensen en ervaringen in je dag te brengen die dat geloof zullen bevestigen.

Dus Ja, dit wordt een shitty day.

En natuurlijk zal de inhoud die u plaatst anderen aantrekken die in overeenstemming zijn met die inhoud. Dus als je in een slecht humeur bent, zul je omstandigheden en ervaringen met andere mensen aantrekken die in overeenstemming zijn met je slechte humeur.

Hoe we de wet van aantrekking en “algoritme” voor ons kunnen laten werken

Dus nu we begrijpen hoeveel sociale media-algoritmen en de LOA gemeen hebben en hoe ze werken, kunnen we waardevol inzicht krijgen in hoe we onze “feeds” oftewel onze levenservaring kunnen opruimen.

Scroll langs al hetgeen wat je niet wilt uitzenden (vibreren op een lage frequentie)

Het maakt algoritmes niet uit hoe je over een onderwerp denkt, alleen hoeveel van je aandacht het krijgt. Als je vlak langs iets scrolt zonder te stoppen om het te lezen, stuur je een direct signaal naar het algoritme (LOA) dat je nul interesse hebt in dat onderwerp.

Net als op Facebook wanneer je een artikel in je feed ziet dat niet op jou is afgestemd, hoef je alleen maar verder te scrollen zodat het algoritme de boodschap krijgt dat je dat niet in je ervaring wilt. Wanneer je merkt dat je je zorgen maakt en geobsedeerd bent door dingen, stop dan en doe iets dat je gedachten ervan afleidt. Als iemand met je wil praten over een onderwerp dat je van streek maakt, verander dan van onderwerp of loop weg.

Geef geen enkele minuut van je kostbare aandacht en focus op iets dat je niet in je eigen leven wilt brengen. Alles wat je boos, verdrietig of bang maakt, zal meer dingen in je ervaring brengen waardoor je je zo voelt. Blijf dus gewoon verder scrollen.

Ga aan de slag met content waar je je goed bij voelt

Wanneer je pagina’s en mensen volgt die opbeurend en inspirerend zijn, en op positieve inhoud klikt en betrokken raakt, vertel je het algoritme dat je daar meer van wilt zien. Hetzelfde geldt voor je levenservaring – wanneer je jezelf begint te omringen met mensen en dingen en plaatsen die opbeurend en inspirerend zijn, zal de LOA meer van die dingen naar je toe brengen die je een goed gevoel geven.

Omdat algoritmen voor sociale media echt oppikken waar je mee bezig bent, ga je alleen in gesprek met inhoud die je een goed gevoel geeft. In LOA-termen, geef je aandacht alleen aan gesprekken en activiteiten waardoor je je beter voelt.

Als ik debatartikelen op Facebook zie, wil ik soms stoppen en kijken, maar ik weet dat dat me alleen maar zal aanzetten tot het zien van meer verdrietige / vervelende / irritante artikelen in mijn feed die van dezelfde aard zijn. Hetzelfde wanneer iemand begint met een tirade over hoe oneerlijk het leven is of iets van die aard; Ik trek de “grijns en knik” beweging en laat mijn emoties niet naar beneden trekken in het gesprek. Het is ook om diezelfde reden dat ik al sinds mijn jeugd het nieuws nooit volg ;-)…

Natuurlijk ben ik ook soms een  persoon die klaagt, al weet ik me steeds meer en meer te distantiëren van dit gevoel en van dit soort uitspraken en weet ik steeds beter de focus bij mezelf te houden dan me te verliezen in een  discussie die ik eigenlijk niet wil.. We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan. Maar het is altijd gemakkelijk om je “feed” op te ruimen door je focus en aandacht om te leiden.

Plaats alleen inhoud die je een goed gevoel geeft

Een van de beste manieren om je sociale media-feeds op te schonen, is door positieve, goed aanvoelende inhoud te delen! Gebruik high-vibe hashtags die anderen aantrekken die in lijn zijn met goed voelende vibraties. In LOA-termen, begin je dagen met een goed gevoel. Maak dagelijks wat tijd en ruimte voor positieve overtuigingen en gevoelens in je vibratie, zodat je een match bent om meer goede dingen te manifesteren in je realiteit.. 

Hashtag je leven met #thisdayisgoingtobemindblowinglyawesome.

Ja, deze dag wordt verbijsterend geweldig.