Nature's Power

Maak van jaloezie een krachtige “Law of Attraction” tool

Jaloers zijn is een veel voorkomend gevoel waar de meeste mensen zich voor schamen en moeite mee hebben om het te erkennen. Maar zoals met alle emoties is jaloezie ook maar gewoon een menselijke emotie die we allemaal weleens ervaren. Het goede nieuws is dat we het gevoel onmiddellijk kunnen omkeren wanneer het ons besluipt, zodat we het juist in ons voordeel gaan laten werken in plaats van dat het ons negatief beïnvloed.

Hoe? Als eerste moeten we onthouden dat alles een spiegel is, alles wat er om ons heen gebeurt in de buitenwereld is een reflectie van onze binnenwereld. Ofwel, het leven weerspiegelt ons de manier waarop we ons voelen en welke geloofsovertuigingen we hebben over het leven en onszelf.

Dus als je angst voelt of je tekort gedaan voelt, zal je mensen, situaties en omstandigheden aantrekken die je meer van die gevoelens geven.  Met deze kennis  in je achterhoofd word het nu gemakkelijker om te weten waar je aan moet werken als je deze gevoelens ervaart.

Als iemand anders je klein laat voelen, kun je een stap terug doen van de situatie (alsof je er vanuit het perspectief van een buitenstaander naar kijkt) en je realiseren dat JIJ degene bent die gelooft dat je klein bent. Jij bent degene die de omstandigheden van de persoon manifesteert om een overtuiging die je hebt over jezelf naar jezelf terug te reflecteren.

Een klein spel dat ik graag speel als ik gevoelens van jaloezie voel opkomen, is om mezelf eraan te helpen herinneren dat alles in onze realiteit verschijnt, zich manifesteert, wanneer we daadwerkelijk geloven dat het een mogelijkheid is. Met andere woorden we hebben dan de geloofsovertuiging dat het zich ook kan manifesteren. Dit betekent dat als je rijkdom om je heen ziet, zelfs als het niet van jou is, dit juist enorm positief is en een geweldig teken! Is, omdat het jou laat zien dat het hebben van rijkdom ook voor jou mogelijk is. Het betekent dat je gelooft dat rijkdom een keuze voor je is omdat het in je realiteit verschijnt.

Vaak als ik een bepaald huis, vakantie of auto in gedachten heb, verschijnt het op allerlei manieren voor me.  Iemand in mijn omgeving laat me bv een foto zien van hun pas gekochte woning met dezelfde uiterlijke kenmerken als het huis wat ik in gedachten had,  of ik zet de tv aan en de exacte bestemming waar ik naartoe wil op vakantie verschijnt in een reisprogramma. Of ik sta stil bij het stoplicht en de exacte auto die ik in gedachten had stopt naast me…en ga zo nog maar even verder. (Probeer er zelf maar eens bewust op te letten, dat wanneer je echt iets heel graag wilt en het vaak in je gedachten is, het ineens in allerlei vormen en manieren om je heen begint te verschijnen.)

Maar in plaats van jaloers te zijn, zie het als het Universum dat aan je vraagt: “Is dit wat je bedoelde toen je aan je droomhuis dacht?? “…. Ik reageer dan met een heel enthousiast gevoel van “JA!”

Zeg “Ja” tegen dingen, mensen en omstandigheden die je graag zelf ook wilt manifesteren in plaats van je negatief te voelen dat iemand anders ze al heeft en jij nog niet. Als je jaloers en haatdragend wordt, zeg je in wezen tegen het universum: “Nee, dat wil ik niet, ik haat het.” En die negatieve gevoelens zorgen alleen maar voor vertraging in het manifestatie proces van de dingen die je zo graag wilt.

Als ik de auto naast me zie stoppen die ik zelf ook graag wil, schaam ik me niet voor mijn auto of ben ik niet jaloers dat ik niet ook al de auto heb die zij hebben. In plaats daarvan zeg ik: ja graag! Ik kan even “dagdromen” en doen alsof ik ook in die auto en de gevoelens van rijkdom en luxe voelen.

Als ik zie dat iemand in mijn omgeving net die “dure” vakantie heeft geboekt naar de plek waar ik ook naartoe wil, beschouw ik het juist als een teken dat het zijn weg ook aan het vinden is naar mijn realiteit.

Ik hoor het Universum vragen: “Is dit waar jij ook naartoe wilt” of “is dit hetgeen je bedoeld en wilt” dan zeg ik “ Ja graag!

Je voorkomt hier niet alleen mee dat je je negatief gaat voelen, je stuurt hiermee ook meteen positieve, bevestigende vibes het universum in. Neem vervolgens dan ook even de tijd waardering te uiten voor hetgeen zich zojuist heeft laten zien en sta toe dat de essentie ervan wordt uitgenodigd in je eigen realiteit.

Ga nog een stap verder en voel! Je ook echt blij voor anderen die hetgeen al hebben of omstandigheden ervaren die jij ook graag zou willen. Ze doen je juist een plezier door het in je realiteit te brengen om je eraan te herinneren dat het ook mogelijk is voor jou als je ervoor kiest.