Nature's Power

De relatie tussen essentiële oliën en de Wet van Aantrekking

Alles maar dan ook alles is energie  (mensen, dieren, al hetgeen de natuur te bieden heeft, al het materiele en zelfs onze gedachten & emoties) en dus ook essentiële oliën. Alles wat energie uitstraalt vibreert op een bepaalde trillingsfrequentie. Zoals eerder aangegeven werkt de Wet van Aantrekking op basis van trillingsfrequenties waarbij “like attract like” het basis principe is. Alles met eenzelfde trillingsfrequentie is een “match” en trekt elkaar aan.

Bij ons mensen geldt dat onze vibratie, dus de energie die we uitstralen geproduceerd wordt door onze gedachten, gevoelens, intenties en overtuigingen, waarbij onze emoties ons laten weten of we op een hoge of een lage frequentie trillen. Positieve emoties trekken positieve dingen, mensen, omstandigheden en ervaringen aan en voor negatieve emoties geldt hetzelfde alleen dan andersom. Des te beter we ons voelen, des te hoger is onze trillingsfrequentie en des te mooiere dingen manifesteren zich in onze realiteit.

Het reukorgaan ligt zo dicht bij het emotionele centrum dat de geur van een etherische olie een krachtige methode is om emoties te beïnvloeden

De relatie tussen essentiële oliën en de Wet van Aantrekking is dat ze onze emoties op een positieve manier kunnen beïnvloeden wat dus als hulpmiddel kan worden gebruikt bij o.a het manifestatie proces.

Het Leren over en gebruiken van essentiële oliën, hun eigenschappen en manieren om ze te gebruiken, kan je daadwerkelijk helpen een positieve vibratie te behouden en je helpen je te concentreren op het ondernemen van actie met je doelen. Hier zijn enkele snelle en eenvoudige redenen om essentiële oliën te gebruiken en hoe ze zich verhouden tot je Law of Attraction-doelen.

Helpt een hoge trilling te behouden

In harmonie blijven met een positieve, optimistische stemming is een van de belangrijkste aspecten van het behalen van succes met de Wet van Aantrekking. Citroen, wilde sinaasappel en bergamot is een fantastische combinatie voor het opbeuren en balanceren van stemmingen en gevoelens van welzijn.

Bevorderd kalmte

Lavendel, wilde sinaasappel en citroen etherische olie doen wonderen om de geest tot rust te brengen en racende gedachten te vertragen. Het gebruik van deze oliën als onderdeel van je reguliere meditatie of creatieve visualisatiebeoefening kan zeer effectief zijn in het verbeteren van je algehele manifestatie resultaten. Kamille werkt goed om af en toe nervositeit te verlichten en is geweldig om je geest in een kalme, ontspannen staat te brengen. Ook helpen lavendel en kamille goed je geest tot rust te brengen voorafgaand aan een belangrijke vergadering of interview, en eigenlijk allerlei situaties die je buiten je comfortzone kunnen brengen.

Breid je geheugen uit

Essentiële oliën zoals rozemarijn, pepermunt en wierook werken geweldig als het gaat om het bewaren en herinneren van informatie en ervaringen uit het verleden. Voor uw volgende belangrijke presentatie of om die lange “to do” -lijst bij te houden, probeert u deze oliën de hele dag door te gebruiken voor betere prestaties op dit gebied. In feite zijn deze oliën zo krachtig dat sommige experts geloven dat ze kunnen helpen bij geheugenverlies en andere aandoeningen als gevolg van ouderdom.

Verhoog je concentratie

Pepermunt, citroen en douglas spar doen echt de truc als het gaat om het verbeteren van focus en concentratie. Als je je meteen alerter wilt voelen voor de eerste dag van een nieuwe baan of tijdens een belangrijke vergadering, gaat de geur van essentiële olie van pepermunt een lange weg. Citroen kan ook gunstig zijn om te gebruiken omdat het bekend is dat het de concentratie verbetert en stemmingen over langere tijd stabiliseert.

Verbeter je mentale vermogen en creativiteit

Als je je ongemotiveerd en ongeïnspireerd voelt, probeer dan wierook en essentiële citroenoliën voor verhoogde mentale scherpte en creativiteit. Deze oliën kunnen helpen om de creatieve sappen te laten stromen als je muziek wilt produceren, een kunstwerk wilt maken, een boek wilt schrijven of zelfs gewoon een effectieve brainstormsessie wilt organiseren.

Vergroot je zelfvertrouwen

Wilde sinaasappel, wierook en bergamot etherische oliën helpen bij het opbeuren van stemmingen, het vergroten van zelfvertrouwen, het openen van de geest voor mogelijkheden en het opbouwen van vertrouwen. Wanneer ze worden gebruikt als onderdeel van uw positieve affirmatiepraktijk, kunnen de oliën helpen om zelfbeperkende overtuigingen los te laten. In situaties met hoge druk kunnen deze oliën ervoor zorgen dat u uw beste beentje voorzet.

Sensualiteit opwekken

Als je belangrijkste doel bij het gebruik van de Wet van Aantrekking is om romantiek te vergroten of te manifesteren, dan zijn patchouli, sandelhout, ylang-ylang en roos topkeuzes. Deze oliën kunnen helpen bij verschillende dingen, zoals je in de juiste stemming brengen om de juiste partner te ontmoeten, een kalmerende omgeving creëren, het libido verhogen en in evenwicht brengen en seksuele intimiteit bevorderen

Essentiele oliën zijn op verschillende manieren te gebruiken en de meest populaire zijn het gebruik ervan via een diffuser (hierbij wordt de geur in de luchtdeeltjes van de betreffende ruimte gevacumeerd door middel van een diffuser) via een roller.

Een roller is met name populair omdat je het ten alle tijde bij je kunt dragen en je het lekker op je pols of nek kunt inmasseren wanneer je wel een emotionele oppepper kunt gebruiken.

Ikzelf maak ook veel gebruik van essentiële oliën tijdens het geven van energetische sessies, waarbij een persoonlijke blend gemaakt wordt afgestemd op waar diegene op dat moment behoefte aan heeft.

Ze werken diep door in het onderbewustzijn en helpen direct in een staat van rust & ontspanning te komen.

Mocht je meer willen weten over etherische oliën en het gebruik ervan, of advies willen welke geur(en)/ blends het beste bij jou passen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op of neem een kijkje in mijn webshop.

Liefs Jill