Nature's Power

De enorme Kracht van Visualisatie

De kracht van visualisatie en hoe het te gebruiken

Bron: Forbes Magazine

Waar zie je jezelf over vijf jaar? Hoe stel je je toekomstige partner voor? Hoeveel geld ga je verdienen? Kunt u met een gerust hart antwoord geven op al deze vragen? Hoe zou je reageren als iemand je deze vragen zou stellen? Met andere woorden, heb je alles al uitgezocht? Gefeliciteerd! Dan hoef je niet verder te lezen.

Als je nog steeds niet zeker weet hoe je alle vragen moet beantwoorden, wees gerust, je bent niet de enige, en het goede nieuws is dat er een tool is die je daarbij kan helpen: visualisatie.

Wat is visualizatie?

Omschreven door de universiteit van Cambridge (UK) is visualisatie “de handeling van het visualiseren van iets of iemand” of “het vormen van een beeld ervan in je geest”. Het is bijna alsof je door een bepaalde lens kijkt, je onderbewustzijn, je verbeelding, je diepste dromen en verlangens, en je leven ziet ontvouwen in je innerlijke oog.

Visualisatie wordt al heel lang gebruikt in de sport. Muhammad Ali’s beroemde citaat “Als mijn geest het kan bedenken en mijn hart het kan geloven – dan kan ik het bereiken” laat al zien dat hij echt geloofde in de kracht van visualisatie. Maar hij is niet de enige die visualisatie gebruikte in zijn succesvolle sportcarrière. Arnold Schwarzenegger is ook een groot voorstander van het visualiseren van hoe hij eruit wilde zien en bleef het zich voorstellen. Later gebruikte hij dezelfde techniek in de politiek en het acteren. Enkele andere bekende personen die zweren bij de kracht van visualisatie en het manifesteren van hun droom leven zijn: Oprah Winfrey, Steve jobs, Bill Gates, Taylor Swift, Will Smith, Julia Robert enz. Jim Carrey schreef blijkbaar elke avond een cheque van meer dan $ 10 miljoen aan zichzelf in de tijd dat hij nog niet beroemd was. Het toeval wilde dat hij drie jaar later precies dit bedrag kreeg voor zijn hoofdrol in Dumb and Dumber.

Een studie gepubliceerd in Neuropsychologia ontdekte dat het voorstellen om bepaalde delen van je lichaam te bewegen de spieren bijna net zo veel traint als de daadwerkelijke beweging. Onze geest is letterlijk heel krachtig!

Visualisatie, (ook wel beeldspraak genoemd), kan je niet alleen helpen financiële doelen te bereiken, maar helpt je ook stress te verminderen. Het wordt gebruikt onder professionals in de gezondheidszorg als een effectief hulpmiddel voor stressmanagement. Studies hebben aangetoond dat beginnende chirurgen die beeldtraining kregen, verminderde stress vertoonden bij het uitvoeren van operaties. Hetzelfde geldt voor politieagenten. Je ziet duidelijk dat visualisatie werkt voor alle groepen mensen en in allerlei situaties: het helpt je om je doelen te bereiken, je toekomst voor te stellen, je doelen en dromen te manifesteren, met stress en nog veel meer.

Visualisatie in de praktijk

Tot slot, hoe doe je het in het echte leven? Hoe kun je de kracht van visualisatie benutten en genieten van alle voordelen? Over het algemeen moet je je de specifieke situatie in zoveel mogelijk details voorstellen met behulp van al je zintuigen – je kunt het zien, ruiken, horen, voelen en proeven. Voor veel mensen helpt het als ze hun ogen sluiten, en dan zijn er anderen die het liever allemaal opschrijven in plaats van het puur in hun hoofd te doen.

Omdat er (nog) geen visualisatieknop op ons hoofd zit, zijn er verschillende technieken en manieren om gemakkelijker in de “visualisatiestemming” te komen. Meditatie is er een van en als je nieuw bent en op zoek bent naar een geleide meditatie, probeer dan de zesfasen meditatie van Vishen Lakhiani. Het is extreem krachtig en zal je door verschillende fasen leiden waarin je, onder andere, je toekomstige zelf in alle details zult voorstellen.

Het schrijven van (dagelijkse) affirmaties helpt je geest ook om in de toekomstige modus te komen. Wanneer je affirmaties schrijft, schrijf dan in de tegenwoordige tijd en pas op dat je er niet te veel schrijft. Begin met “ik” gevolgd door iets waarvan je zou willen dat je het al had bereikt of hoe je in de toekomst wilt zijn, bijvoorbeeld “Ik ben sterk en ga alle tegenslagen met gratie tegemoet.”, “Ik heb een uitgeversimperium met 100 werknemers en 5 kantoren wereldwijd.”

Probeer net als bij de meditatie zo specifiek mogelijk te zijn. De truc erachter is dat ons brein geen onderscheid kan maken tussen wat al waar is en wat fictie is. Vandaar dat je hersenen zullen denken dat je dat uitgeversimperium al bezit en dat je daarnaar gaat handelen, onbewust. Als je er een klein beetje belichaming aan toevoegt en een houding bedenkt die een specifieke affirmatie heel goed bevat, zal je lichaam het ook “realiseren” en hoe vaker je het doet, hoe sneller je in de mindset van je toekomstige zelf kunt komen.

Een andere manier om je toekomst te visualiseren is door een Vision board te maken. Kort samengevat neem je een blanco poster (ik gebruik altijd een groot canvas schilderij gewoon van de action) en vul deze met fragmenten en foto’s uit tijdschriften of online gedownloade en uitgeprinte afbeldingen die vertegenwoordigen hoe je wilt dat je leven er over een bepaalde tijd uitziet; Het kan 6 maanden, 3 jaar of meer zijn. Het is belangrijk om het afgewerkte Vision Board op een prominente plaats in je huis of op je kantoor. kantoor of appartement te plaatsen, zodat u er regelmatig aan wordt herinnerd.

Als je al bekend bent met een Vision Board kun je je hier  aanmelden om mijn gratis e-book te ontvangen, waarin ik een checklist deel met krachtige manieren om je Vision Bord nog meer POWER te geven.

Zoals je kunt zien, gaat het om visualiseren in je hoofd, op papier schrijven of afbeeldingen van je doelen en dromen te plakken of een leeg canvas. Benader het met een nieuwsgierige en open geest en probeer verschillende opties uit, zodat jij voelt wat het beste voor je werkt. Een van de grootste voordelen is dat je het letterlijk overal kunt doen – in de trein, thuis, op het werk.

Je geest is echt krachtig, dus blijf verkennen en creëer het leven dat je wilt met behulp van visualisatie.